Samen Voortvarend Magazine

Het magazine van Koninklijke Binnenvaart Nederland: Samen Voorvarend verschijnt twee keer per jaar.

De leden van KBN ontvangen het fysieke magazine in de brievenbus. maar ook deze pagina kunt u al onze edities bekijken, lezen en downloaden. 

28 mei 2024 |
Samen Voortvarend Jaargang 2 - Mei 2024

In deze derde editie wordt de nadruk gelegd op Europese samenwerking en lobby. Daarnaast staat het magazine vol met informatieve verhalen en boeiende interviews over belangrijke thema’s die voor de hele sector van belang zijn. Van Kamerlid Pieter Grinwis die zijn licht schijnt op zijn inzet in de Tweede Kamer voor de binnenvaart tot het verhaal van Platform Zero Incidents om met openheid de sector veiliger te maken.

Ook spreken we in deze editie met de mensen waar echt echt om draait; de mensen achter de schepen en op kantoren, de ondernemers die hard werken om goederen en personen over de vaarwegen te vervoeren.

01 januari 2024 |
Samen Voortvarend Jaargang 2 - Januari 2024

In deze tweede editie praten we over verschillende interessante zaken in de binnenvaart, zoals het Julianakanaal, het Binnenvaarthuis en nieuwe duurzaamheidstechnieken.
Daarnaast hebben we veel mooie interviews mogen afnemen. Zo blikt Paul Goris terug op zijn tijd als voorzitter bij KBN, kijkt Ad Koppejan juist vooruit op de komende tijd als voorzitter en praten we met Elisabeth Post, de voorzitter van de Logistieke Alliantie. Ook spreken we met Martin Selles Selles en Jeroen Weijts over hun ervaringen om je op latere leeftijd nog te laten omscholen tot schipper. En spraken we met Audrey Root-Muskee van Apex Tool Group waarom zij de binnenvaart hebben omarmd in hun logistieke keten.

De rubriek 'Leden aan het Woord' is nieuw: we spreken met verschillende leden van KBN.

01 april 2023 |
Samen Voortvarend Jaargang 1 - Voorjaar 2023

Lees nu de eerste editie van Samen Voortvarend met een interview met minister Harbers, Ins- en outs van 1 jaar KBN en KBN's toekomstperspectief op digitalisering

Maar dat is natuurlijk niet alles. In het magazine verschillende interessante interviews met o.a. Steven Lak, Haventalent Tomas, Khalid Tachi van EICB, EOC verzekeringen, Wessem Port Services en lid Eric van Dam over de vergroening van zijn schip.

Daarnaast ook achtergrondverhalen over brugaanvaringen, water- en infrastructuurdossiers, bemanningsrichtlijnen en Europese belangenbehartiging. En een inkijkje bij Koninklijke Binnenvaart Nederland, zoals de speerpunten van de ledengroepen en maak kennis met team van KBN.