Logistieke Dienstverleners Droge Lading

Werken aan de toekomst van de binnenvaart.

Wie zijn wij?

Logistieke dienstverleners voor droge lading in de binnenvaart zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het transport, opslag en distributie van droge bulkgoederen via binnenvaartschepen. Deze goederen kunnen onder andere graan, kolen, erts, bouwmaterialen, kunstmest en andere niet-vloeibare bulkproducten omvatten. Deze dienstverleners bieden een scala aan diensten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van hun klanten in verschillende industrieën.
 

Wat doen wij?

Veel onderwerpen waar varende ondernemers mee te maken krijgen, hebben ook invloed op de bedrijfsvoering van de logistieke dienstverleners. Om enkele voorbeelden te noemen:

  • Logistieke dienstverleners ondervinden problemen bij het vinden van scheepsruimte voor bestemmingen verder weg in Duitsland, omdat het aantal ligplaatsen langs de Rijn afneemt.
  • Door gebrekkig onderhoud vaan sluizen moeten schepen vaak wachten of omvaren. De extra kosten die hierdoor ontstaan moeten de logistieke dienstverleners op hun opdrachtgevers zien te verhalen. Dit is voer voor discussies, kost tijd en geld en schaadt de reputatie van de binnenvaart.
  • Op het gebied van vergroening gaan opdrachtgevers steeds meer eisen stellen. Het is daarom van groot belang dat er een sterke brancheorganisatie is die deze problemen aanpakt.

De ledengroep Logistieke Dienstverleners Droge Lading maakt zich voor deze en vele andere onderwerpen hard.

Contactpersoon

Heiko Evink

Bestuurslid Logistieke Dienstverleners Droge Lading