Podcasts

Als de branchevereniging voor de binnenvaart gaan onze beleidsadviseurs in gesprek met stakeholders, ondernemers en leden. Wij praten u bij over de lobby en actiepunten van Koninklijke Binnenvaart Nederland, regelgeving en wat er in de praktijk speelt. Van nautische techniek tot arbeidsmarkt, vergroening tot digitalisering, veiligheid tot infrastructuur en meer. 

07 mei 2024

Podcast #05: Samen Optrekken

In de vijfde aflevering van Samen Voortvarend de podcast gaat Henriëtte Schreuders (beleidsadviseur Sociaal) in gesprek met Carmen Vennik, werkzaam als bedrijfsmanager bij het Dutch Cargo Purchase B.V. en tevens lid van KBN.

Henriëtte en Carmen praten over het belang van Samen Optrekken bij een complexe onderwerpen als de arbeidsvoorwaarden (CAO, pensioen, loontabellen, RI&E e.d.). Als werkgever is het niet alleen van belang om goede arbeidsvoorwaarden voor werknemers te bieden, maar ook om verantwoordelijkheid te nemen voor het welzijn van het personeel. Dit hoort bij goed werkgeverschap. Samen met de branchevereniging kunnen werkgevers optrekken en meepraten om dit soort onderwerpen gezamenlijk te regelen. 

21 augustus 2023

Podcast #03: Personeel hebben en (be)houden

In de derde aflevering van Samen Voortvarend de podcast gaan Kelly van Toorenburg (beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt) en Henriëtte Schreuders (beleidsadviseur sociaal) met elkaar in gesprek over het aannemen en behouden van personeel. 
Kelly en Henriette doorlopen de 3 fases van een carrière in de binnenvaart, vanuit het perspectief van de werkgever en werknemer. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Stagepact, goed werkgeverschap en pensioen.