Podcasts

Als de branchevereniging voor de binnenvaart gaan onze beleidsadviseurs in gesprek met stakeholders, ondernemers en leden. Wij praten u bij over de lobby en actiepunten van Koninklijke Binnenvaart Nederland, regelgeving en wat er in de praktijk speelt. Van nautische techniek tot arbeidsmarkt, vergroening tot digitalisering, veiligheid tot infrastructuur en meer. 

04 juni 2024

Podcast #07: Wie krijgt water als het schaars is?

In aflevering #07 van de podcast ‘Samen Voortvarend’ gaat Geert Snoeij in gesprek met Chantal Schillemans werkzaam bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en Milou Wolters, werkzaam bij Rijkswaterstaat, over de uitdagingen van laagwater en de toekomstbestendigheid van onze vaarwegen.

We bespreken de impact van klimaatverandering, hoe beleid gemaakt wordt en uitgevoerd wordt en de rol van samenwerkingen en innovaties. Luister nu naar deze inspirerende aflevering en ontdek hoe we werken aan duurzame oplossingen!

28 mei 2024

Podcast #06: De casus ‘Julianakanaal’

In de zesde aflevering van de podcast ‘Samen Voortvarend’ is Leny van Toorenburg (beleidsadviseur Nautisch Technische & Infrastructuur) in gesprek gegaan met May van de Kerkhof, directeur netwerkmanagement bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, en Niels van Iersel, werkzaam als senior adviseur Scheepvaart bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland.

In de podcast wordt de casus ‘Julianakanaal’ besproken, waarbij teruggeblikt wordt op wat er is gebeurd en vooral ook hoe de communicatie verloopt, maar ook wordt er vooruitgeblikt naar wat er staat te gebeuren. Daarbij is samenwerking vereist. Deze podcast is de eerste in een serie van meerdere podcasts over het Julianakanaal.